User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    MinneSnowda
    Posts
    258
    Thanks (Given)
    12
    Thanks (Received)
    3
    Likes (Given)
    53
    Likes (Received)
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    2.5 175hp big charging system question

    Hey folks. I'm new to the Merc world.

    My 2.5 has 2 rectifiers.

    When I hooked up my tach (grey wire) I had no signal, so switched it to the other rectifier. I now have tach.

    I'm getting 14 volts charging.

    Is this normal or is only one of them working?

    (Motor runs perfect)

    Thanks
    Last edited by DieselDood; 05-11-2021 at 10:02 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    United States
    Posts
    99
    Thanks (Given)
    2
    Thanks (Received)
    3
    Likes (Given)
    14
    Likes (Received)
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You need to get somebody else’s opinion, but I would think the one that you hooked it to and the tack did not work is bad.

  3. Likes rgsauger, Smalltownbassin liked this post
  4. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Houston, TX
    Posts
    1,212
    Thanks (Given)
    152
    Thanks (Received)
    51
    Likes (Given)
    722
    Likes (Received)
    174
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What year motor?
    1990 Shadow bass boat w/ 2.4 200 Merc. Totally resto'd boat and love it!

  5. #4
    Join Date
    Feb 2020
    Location
    MinneSnowda
    Posts
    258
    Thanks (Given)
    12
    Thanks (Received)
    3
    Likes (Given)
    53
    Likes (Received)
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I believe 1996.

  6. #5
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Dickson, Tennessee
    Posts
    186
    Thanks (Given)
    18
    Thanks (Received)
    15
    Likes (Given)
    341
    Likes (Received)
    141
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14V is normal but if the tach doesn't work on one regulator, its bad. Better off to change them both out.
    "The character of a man can be easily judged by how he treats those who can do nothing for him"

  7. Likes DieselDood liked this post
  8. #6
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    TX......somewhere?
    Posts
    5,682
    Thanks (Given)
    3
    Thanks (Received)
    202
    Likes (Given)
    100
    Likes (Received)
    604
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cut tha "bullet" connectors off, solder and heat shrink tha connections on 2 new reg/rect's....

  9. Likes Smalltownbassin, DieselDood liked this post

Similar Threads

  1. Battery question - 40 amp charging system??
    By skeeterboy in forum Technical Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 05-11-2021, 02:58 PM
  2. Water cooled regulator 2.4 charging system question
    By idvette in forum Technical Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-01-2020, 06:38 AM
  3. Mercury Tech: Charging system question
    By hydroguy21 in forum Technical Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-29-2011, 08:23 PM
  4. bridgeport EFI charging system question
    By Banana Boat in forum Technical Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 11-11-2002, 12:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Aeromarine Research