User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Florida
    Posts
    19
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question 150 Optimax Fuses?

    My 2001 twin 150 optis have a fuse box that looks like a relay with five fuses in them. Four 20a and a spare one. Iím told one of them should be a 15a but I canít figure out which one it is. My manual shows them inline and not in the box.

    Anyone know now which one should be 15a?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    ontario
    Posts
    193
    Thanks (Given)
    1
    Thanks (Received)
    3
    Likes (Given)
    2
    Likes (Received)
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Look at the fuses and on the top portion of the fuses it is marked 15 or 20 . Should be simple .

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Tourist Trap, Florida
    Posts
    9,203
    Thanks (Given)
    119
    Thanks (Received)
    431
    Likes (Given)
    1517
    Likes (Received)
    3027
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I will look at mine tomorrow and see where the 15a position is.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Florida
    Posts
    19
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by XstreamVking View Post
    I will look at mine tomorrow and see where the 15a position is.
    Thanks, much appreciated. I’m reading that all four might be calling for 20a.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Florida
    Posts
    19
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by XstreamVking View Post
    I will look at mine tomorrow and see where the 15a position is.
    Thanks, much appreciated. I’m reading that all four might be calling for 20a.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    ontario
    Posts
    193
    Thanks (Given)
    1
    Thanks (Received)
    3
    Likes (Given)
    2
    Likes (Received)
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorry guy I didn' read the post as well as I thought- my 200 manual shows smartcraft data cable 15 amp -accessories 20 amp , ignition red 20 amp- electric fuel pump/ ecm//oil pump 20 amp .all located / fuses just at the base of starter and relays on the 200 - hope that helps

  7. #7
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Tourist Trap, Florida
    Posts
    9,203
    Thanks (Given)
    119
    Thanks (Received)
    431
    Likes (Given)
    1517
    Likes (Received)
    3027
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Mine are all 20's......Don't think any were changed since new. It's a 09 225 opti.

Similar Threads

  1. blowing fuses
    By ultranutz in forum Technical Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-20-2012, 06:24 AM
  2. Going crazy. (Blowing fuses 87 2.4)
    By Toostrokin in forum Technical Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 05-12-2006, 08:41 PM
  3. 200 Optimax '98, blowing fuses-- relay??
    By Perazzi in forum Technical Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 03-13-2006, 10:29 PM
  4. blowin fuses
    By wattalaser in forum Technical Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-06-2003, 12:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Diamond Marine