User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Prt St Lucie Florida
    Posts
    316
    Thanks (Given)
    2
    Thanks (Received)
    6
    Likes (Given)
    2
    Likes (Received)
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Gaffrig tach wiring ?

    Got a used Gaffrig monster Tach that I installed. The back of the gauge has red/ ign, blk/grd, grn/sender, wht/ light, then 2 looped wires. The sticker says for a 6 cy snip the brown wire. I have it hooked up to a 2.5 outboard. The RPMs are way wrong!! The old gauge worked with the engine and wireing... So, is there something I did worng with this monster tach wireing or is the tach just junk???? Its acting like its set for a four stroke, but I see no way to change anything no prob settings

    Thanks for any help,
    Dan

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    St. Pete Fl
    Posts
    736
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    7
    Likes (Given)
    19
    Likes (Received)
    32
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    did you already cut the wire? You don't setup a 2 stroke outboard the same as a 4 stroke v6. you should set it up for 12 pole.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Chesapeake, VA
    Posts
    43
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saw same thing with my Livorsi tach's, they used dip switches, but I had to set it to "12 cylinder" for them to read correctly for my 300xs's...

    Hope that helps

  4. #4
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Miami
    Posts
    1
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    0
    Likes (Received)
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by gorillapowered View Post
    Got a used Gaffrig monster Tach that I installed. The back of the gauge has red/ ign, blk/grd, grn/sender, wht/ light, then 2 looped wires. The sticker says for a 6 cy snip the brown wire. I have it hooked up to a 2.5 outboard. The RPMs are way wrong!! The old gauge worked with the engine and wireing... So, is there something I did worng with this monster tach wireing or is the tach just junk???? Its acting like its set for a four stroke, but I see no way to change anything no prob settings

    Thanks for any help,
    Dan



    how did you do to work perfectly? I got the same problem but I don’t find how set it up right ! Twin 300X
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails A1D2FEF7-508D-4166-8D90-431413CAF6C7.jpeg   7BB121F7-342E-485E-9D2C-13690C531D99.png  

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    northern IL
    Posts
    33
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    3
    Likes (Given)
    6
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 pole setting worked on my Stewart Warner Gauge on my 2.5 has dip switches.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Aeromarine Research