User Tag List

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 16 to 30 of 36
  1. #16
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by 90 5.0 View Post
    On which boat??? LOL

    ive run 260's promax cut like a 260 and 200's on one piece plates In the past. Same situation get gravel up in the passages and flow sucks out the dumps.
    Haha fair enough! Even tho I have visable flow at the top of both heads with the t stats restrictor covers removed, you think I should still remove the heads and diverter plate?
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  2. #17
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    houston, tx
    Posts
    1,264
    Thanks (Given)
    31
    Thanks (Received)
    42
    Likes (Given)
    164
    Likes (Received)
    180
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    So no flow with the plates and washers on and lots with them off? Check the plates and the hoses first!!

  3. #18
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've blown through all the hoses, they're clear, with the covers off I can flick the hose on and see water flowing to the top of the heads, it's almost like there's not enough pressure to blow past the restrictors into the dumps.. or all the water is flowing past and down.. by passing the restrictors, maybe I should take the restrictors out and see if it'll flow out the dumps then..?
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  4. #19
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Or just bite the bullet and pull heads and exhaust plate... it's weird I can run the motor with the hose shoved up the water tube and the heads are cold to the touch so water is flowing through the passages...
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  5. #20
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    ∀ʇOsƎuNᴉW
    Posts
    1,767
    Thanks (Given)
    9
    Thanks (Received)
    49
    Likes (Given)
    74
    Likes (Received)
    246
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    remember, I am no expert. I thought I read somewhere that your water can be dumping into the midsection area and it makes it appear that you don't have water coming out the dumps. Maybe your mid and 1 piece was worked on so more water was dumping in the exhaust inside of the midsection other than out the dump tubes.
    If I don't ask any questions, I'll never learn anything.

  6. Likes NICE PAIR liked this post
  7. #21
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There is a lot of water coming from the drilled holes above the cav plate for exhaust in the mid... hmm, btw I appreciate the Input from everyone!
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  8. #22
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Ludington michigan,on the shore
    Posts
    2,925
    Thanks (Given)
    55
    Thanks (Received)
    134
    Likes (Given)
    91
    Likes (Received)
    547
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Your going to need to pull the power head.Your dumping to much water out the bottom of the plate.Is this a salt water plate? Some of them the dump holes are ate out,it don't take much of a bigger hole to lose a lot of water.Could also have a bad gasket.
    Last edited by outasite; 02-14-2017 at 10:21 PM.

  9. Likes NICE PAIR liked this post
  10. #23
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Never ran in salt... you should see this motor... it actually looks like it just came off the assembly line, a extremely reputable guy sold it to me and said it was a reman motor, not a lick of corrosion or even oil/grease for that matter...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	20161015_142749.jpg 
Views:	29 
Size:	407.2 KB 
ID:	367244  
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  11. #24
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've been working in the marine industry for over 12 years by the ocean, I've seen my fair share of crusty salty motors and I can honestly say this motor has not been near the salt haha
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  12. #25
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Ludington michigan,on the shore
    Posts
    2,925
    Thanks (Given)
    55
    Thanks (Received)
    134
    Likes (Given)
    91
    Likes (Received)
    547
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Are you sure it has two of the proper gaskets under the PH

  13. #26
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Can't cofirm that until I pull the power head..
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  14. #27
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    TX......somewhere?
    Posts
    4,457
    Thanks (Given)
    3
    Thanks (Received)
    56
    Likes (Given)
    22
    Likes (Received)
    186
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    what year?.. first (early) 245/260 adapters had "big" holes in adapter.....

  15. Likes NICE PAIR liked this post
  16. #28
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's a 97
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

  17. #29
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    TX......somewhere?
    Posts
    4,457
    Thanks (Given)
    3
    Thanks (Received)
    56
    Likes (Given)
    22
    Likes (Received)
    186
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mighta gotten smaller by then......... to many brain cells burnt ta remember for sure..

  18. #30
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Victoria bc canada
    Posts
    121
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0
    Likes (Given)
    1
    Likes (Received)
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haha fair enough, I'm gonna **** with it a bit more before I start pulling the power head, exhaust plate and heads, seen a few YouTube videos of 260's running on the hose and they're not pumping water through the dumps too..that's why I thought maybe it was just the nature of the beast...
    15.5 cobra 175 hp merc - sold
    18 tahiti tiger O/B 200 hp merc - sold
    19 STV euro - 245 hp merc

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Flowing injectors 2.5
    By liberatorx2 in forum Technical Discussion
    Replies: 87
    Last Post: 02-21-2014, 10:14 AM
  2. Oil to the top bearing.....its in the hose, but not flowing much?
    By WATERWINGS in forum Technical Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 08-11-2010, 09:09 AM
  3. Labbing a prop and flowing the injectors..
    By JW in forum Technical Discussion
    Replies: 25
    Last Post: 10-19-2002, 05:44 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Chris Carson's Marine